marrakech walls

Betonlook – Marrakech Walls

Betonlook wanden geven ruimtes een chique en robuuste uitstraling. Stoer en stijlvol tegelijk. De wanden zijn niet egaal gekleurd, maar met een wolkering patroon zoals beton. Het oppervlak voelt zijdezacht aan en is zeer mat. Door meerdere lagen aan te brengen ontstaat er een steeds wilder patroon. Ook de manier van aanbrengen met de spatel bepaalt het uiteindelijke effect. Hoe meer korte slagen er kris kras gezet worden hoe drukker het patroon zal worden.

Pure & Original

Voor deze wandafwerking maakt Wijnands schilderwerken gebruik van de Marrakech Walls van Pure & Original. De Marrakech verf is een verf voor binnen met een sensuele, subtiel en luxueuze uitstraling. Marrakech Walls is 100% mineraal en daardoor zeer milieuvriendelijk. Deze betonlook is vergelijkbaar met tadelakt, alleen is deze manier van verwerken veel minder arbeidsintensief. De betonlook is vaak erg mooi op een schouw, of achter het aanrecht als spatrand. Door gebruik te maken van de kalkzeep worden de kleurnuances nog beter en voller zichtbaar.

Vele kleuren betonlook mogelijk

‘Echt’ beton is meestal grijs van kleur, maar met deze betonlook op de muur is veel meer mogelijk. De Marrakech verf is leverbaar in alle Fresco kalkverf kleuren van Pure & Original. Dat zijn er op dit moment al meer dan honderd. Kijk voor alle kleuren op de site van Pure & Original.

Waterafstotend met kalkzeep

De Marrakech betonlook is ook waterafstotend te maken door een kalkzeep aan te brengen. Dit is erg handig in de keuken of badkamer. Om de wand goed te kunnen verzegelen met de kalkzeep is een voldoende laagdikte nodig. Dit betekent dat er meerdere lagen Marrakech verf opgezet dienen te worden. Afhankelijk van de waterbelasting dient men meerdere keren per jaar de betonlook wand in te zepen om voldoende waterafstoting te behouden. De kalkzeep moet worden toegepast tot dat de wand geen water meer opneemt.